Із засідання виконавчого комітету

  • 78

Фото без опису30 квітня відбулося засідання виконавчого комітету. На початку засідання міський голова надав інформацію про візит до нашого міста Президента України Володимира Зеленського та першої леді Олени Зеленської.

26 квітня перші особи країни вшанування пам’ять учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Президент України вручив державні нагороди ліквідаторам та працівникам Чорнобильської АЕС, поспілкувався із сім’ями військовополонених нацгвардійців. 
Олена Зеленська провела робочу нараду у будівлі Славутицької міської ради, відвідала Інклюзивно-ресурсний центр. На практиці переконалася як втілюється державна стратегія безбар’єрності у Славутичі. «Війна не може бути виправданням незробленого, якщо йдеться про добробут людей», – зауважила дружина Президента України.  
У цей день Володимир та Олена Зеленські відвідали гімназію «КрОКус», релоковане підприємство «Нова Кухня». 

Про три ключових доручення Президента за підсумками проведеної наради  повідомив Юрій Фомічев:
Покращення логістики 

«Укрзалізниця має працювати для людей, повинен з’явитися маршрут Київ-Славутич-Київ. З 14 травня сподіваємось, отримати зміни у розкладі електропотягів Славутич-Чернігів-Славутич, який буде зручний для працівників, які працюють у місті. Планується відремонтувати дорогу Славутич-Чернігів та від Києва до Чорнобильської зони». 

Охорона здоров’я 

«Масштабне питання для нас. Забезпечення якісних медичних послуг для ліквідаторів, чорнобильців, славутичан – пріоритетне завдання. Не перший рік допомагаємо нашій лікарні «виживати», дофінансовуємо за кошти місцевого бюджету: заробітну плату, утримуємо саму будівлю, матеріально-технічну базу. Пакети НСЗУ не дають можливості утримувати повною мірою нашу лікарню. Про це доповів Президенту, на що Міністр охорони здоров'я отримав доручення: «Розглянути можливість про прийняття Славутицької міської лікарні у державну власність, на баланс Міністерства охорони здоров'я».  

Безпека

Доручення Голові Київській ОДА: «Коштом обласного бюджету відремонтувати укриття у закладах освіти, привести їх до відповідності сучасним вимогам: якісне провітрювання, безбар'єрний доступ, естетичний вигляд. Наші діти використовують укриття і вони мають бути комфортними та якісними».

Далі члени виконкому розглянули питання порядку денного та  прийняли такі рішення:   
Закріплені території обслуговування за закладами дошкільної та загальної середньої освіти м. Славутича; схвалені зміни до Програми будівництва, реконструкції, модернізації, капітального та поточного ремонтів об’єктів інфраструктури м. Славутича на 2024 рік; розглянуті питання про надання статусу дитини, яка постраждала  внаслідок  воєнних дій та збройних конфліктів.