Щорічний Тиждень безпеки дорожнього руху 2024

  • 688

Фото без описуЗ 13 по 19 травня 2024 року в Україні буде проведено щорічний Тиждень безпеки дорожнього руху в рамках реалізації заходів II Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху 2021-2030 рр.

Заходи Тижня будуть спрямовані на розв'язання актуальних питань безпеки на транспорті в умовах воєнного стану та поширення свідомості про безпеку дорожнього руху.

У заході візьмуть участь представники профільних державних структур, які є постійними партнерами Тижня: Міністерство освіти і науки України, Міністерство охорони здоров’я України, Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури, Міністерство внутрішніх справ України, Національна поліція України, Державна служба України з безпеки на транспорті та інші.

Серед запланованих заходів Тижня безпеки дорожнього руху:

  • тематичний круглий стіл (пресконференція) з онлайн-трансляцією з нагоди початку проведення першого етапу Всеукраїнського тижня безпеки дорожнього руху за участю представників профільних державних відомств і структур, фахівців транспортної галузі та громадськості;

  • міжнародна науково-практична конференція "Забезпечення безпеки дорожнього руху: глобальні та локальні рішення";

  • круглий стіл "Актуальні питання з безпеки на транспорті в умовах воєнного стану" для керівників автотранспортних підприємств, представників Департаментів транспортної інфраструктури облдержадміністрацій та територіальних громад;

  • оголошення початку VII Всеукраїнського конкурсу фото- та відеоробіт у рамках національного проєкту "Безпечна країна";

  • щорічний єдиний урок з безпеки дорожнього руху в закладах освіти;

  • загальнонаціональна благодійна акція зі здачі крові "Здай кров – врятуй життя" та інші.

Загальний план заходів Тижня безпеки дорожнього руху на період з 13 по 19 травня 2024 року переглянути

Довідково:

Глобальний план Десятиліття дій із забезпечення безпеки дорожнього руху на 2021-2030 рр. був розроблений Всесвітньою організацією охорони здоров’я та регіональними комісіями Організації Об’єднаних Націй у співпраці з партнерами по програмі «Співпраця в рамках Організації Об’єднаних Націй у сфері безпеки дорожнього руху» та іншими зацікавленими сторонами як керівний документ на підтримку проведення Десятиліття дій із забезпечення безпеки дорожнього руху на 2021-2030 рр. та досягнення його цілей.

 

Довідково:

Міжнародний благодійний фонд «Допомоги постраждалим внаслідок ДТП» пропонує до використання соціальну рекламу з тем: