Актуалізувати військово - облікові дані можно у ЦНАП міста Славутич

  • 386

Фото без опису18 травня 2024 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку» (далі - Закон), який встановлює для чоловіків призовного віку (18-60 років) обов'язок оновити військово-облікові дані у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (далі - ТЦК та СП) або у центрах надання адміністративних послуг (далі - ЦНАП) або через електронний кабінет призовника, військовозобов’язаного, резервіста (за наявності).

Оновити свої військово-облікові дані повинні всі чоловіки віком від 18 до 60 років, незалежно від того, чи є особа придатною, обмежено придатною, непридатною до військової служби. 

Згідно Закону громадяни України, які перебувають на військовому обліку, зобов’язані протягом 60 днів з дня набрання чинності Закону уточнити адресу проживання, номери засобів зв’язку, адреси електронної пошти (за наявності електронної пошти) та інші персональні дані.

 Закон передбачає три способи уточнення даних. Крім ТЦК та СП це можна зробити через ЦНАП або через мобільний застосунок Резерв+. 

Для того, щоб оновити свої дані через ЦНАП необхідно прийти особисто.

При собі треба мати паспорт та ідентифікаційний код. У заяві треба буде вказати прізвище, ім’я, по батькові; дату народження; фактичне місце проживання (у разі, якщо не збігається з місцем реєстрації, то вказувати саме ту адресу, де ви проживаєте, а не ту, за якою прописані); номер телефону; адресу електронної пошти (за наявності). Уточнення персональних даних призовників, військовозобов’язаних та резервістів у ЦНАПі здійснюватимуть шляхом подання заявниками відповідних відомостей та/або документів у паперовій формі адміністратору ЦНАПу для формування заяви в електронній формі засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (Портал Дія). 

Для актуалізації облікових даних  у місті Славутич необхідно звертатися  до Центру надання адміністративних послуг Виконавчого комітету Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області за адресою: вул. Героїв Дніпра, 2 (за умови попереднього запису на прийом за телефонами: 0457929694, 0956061570 або зареєструвавшись в електронну чергу на веб-порталі ЦНАП).