Молодіжна рада та влада Славутицької громади презентували результати річної діяльності в межах програми  «Незламна молодь: Молодіжні ради»

  • 118

Фото без описуМолодіжна рада та влада Славутицької громади презентували результати річної діяльності в межах програми  «Незламна молодь: Молодіжні ради»

Молодіжна рада "Майбутнє Славутича" та представники влади взяли участь у форумі молодіжних рад «Форми участі молоді умовах воєнного часу» від Української асоціації молодіжних рад. Він став підсумковою подією в межах програми "Незламна молодь: Молодіжні ради". 

Учасники обмінялися досвідом з іншими представниками активної молоді та органів місцевих самоврядувань, ознайомилися з результатами програми в громадах. Адже кожна рада-учасниця програми презентувала свої напрацювання. 

Успішні кейси демонструють, як ефективно співпрацювати з органами місцевого самоврядування, формувати команду та впливати на молодіжну політику в умовах війни. 

Всі аспекти програми, її практичні кейси та здобутки зібрані в посібнику, який стане для молодіжних рад дорожньою картою в подальшій роботі. 

Участь у програмі «Незламна молодь: Молодіжні ради» дала МР Славутича необхідний поштовх у розвитку. 

Завдяки тренінгам та менторській підтримці члени команди змогли покращити свої навички та знання у взаємодії з органами місцевого самоврядування, що допомогло створити ефективні проєкти та взаємодіяти з громадськістю. Наприклад рада успішно реалізувала міський турнір з Шахів та змагання з волейболу, а також залучившись підтримкою бізнесу провели дводенне навчання «Проєктний менеджмент» для реалізації в громаді напрацьованих проєктів. Петиція щодо прямого сполучення Київ-Славутич, зібрала більше 100 голосів, після чого була передана на розгляд до міської ради, яка згодом була підтримана депутатами. Залучились фінансовою підтримкою від депутатки  Славутицької міської ради Валентини Дарнопих для реалізації Проєкту «Арт-терапії» з метою покращення психоемоційного стану та налагодження взаємодії із сімʼями ВПО, ЗСУ та полонених. 

Загалом програма допомогла депутатам Молодіжної ради стати більш професійними в роботі з молоддю та взаємодії з владою. 

Ми вдячні УАМР та спікерам — представникам, Міністерства молоді та спорту України, Офісу Ради Європи в України, Міжнародного республіканського інституту IRI,  обласних військових адміністрацій, органів місцевого самоврядування, тощо - за можливість обміну досвідом та навчання, а також за цінні інсайти та підтримку.

Програма «Незламна молодь: Молодіжні ради» розроблена Українська Асоціація Молодіжних Рад та втілюється в межах програми Мріємо та діємо, яка впроваджується за фінансової підтримки USAID Ukraine - USAID Україна та виконується IREX у партнерстві з Міжнародним республіканським інститутом IRI