Тренінг «Впровадження Громадських асамблей»

  • 146

Фото без опису21 червня 2024 року на платформі Zoom відбувся тренінг для представників Славутицької міської ради на тему «Впровадження Громадських асамблей» в рамках проєкту Ради Європи «Зміцнення стійкості демократичних процесів через громадську участь під час війни та в післявоєнний період». Тренінг розпочався з вітального слова міського голови Славутича, Юрія Фомічева. Навчання проводила Ева Бордос, міжнародна експертка Ради Європи, яка відіграла важливу роль у запровадженні деліберативних процесів в Угорщині.

Протягом тренінгу учасники:

  • ознайомилися зі структурою та етапами Громадської асамблеї, а також ролями всіх залучених осіб;
  • дізналися про роль міської ради на всіх етапах проведення асамблеї, навчалися визначати та застосовувати логістичні й організаційні інструменти, необхідні для успішної реалізації Громадських асамблей;
  • отримали практичні рекомендації щодо процесу комунікації з усіма зацікавленими сторонами впродовж всієї асамблеї.

Довідково:

Тренінг відбувся в межах практичної фази впровадження Громадських асамблей у Звягелі та Славутичі, які будуть вперше імплементовані в Україні. Активна фаза, тобто самі Громадські асамблеї, проходитимуть у вересні-листопаді 2024 року.

Раніше було відібрано координаторів Громадських асамблей та проведено дводенний офлайн-тренінг для них.

Проєкт Ради Європи "Громадська участь" надає комплексну експертно-методологічну підтримку у впровадженні механізму Громадських асамблей Звягельській та Славутицькій територіальним громадам, про що було підписано меморандуми у березні цього року.

Деталі за посиланням на фейсбук-сторінку Рада Європи: громадська участь  та Офіс підтримки громадських ініціатив м.Славутич