Захищаючи Україну загинув славутичанин Валерій Листовничий

  • 100

Народився Валерій 16 травня 1987 року в селі Здвижівка Бородянського району Київської області. Дитинство та юність пройшли у Славутичі. Навчався у школі №3. По закінченню Чернігівського радіомеханічного технікуму, де здобув кваліфікацію технік-електронік, працював на підприємствах Чорнобильської зони відчуження. У 2010 році отримав базову вищу освіту у Чернігівському державному інституті економіки і управління та здобув кваліфікацію бакалавра з менеджменту. До початку повномасштабного вторгнення працював провідним інженером з радіаційної безпеки на Державному спеціалізованому підприємстві «Центральне підприємство з поводження з радіоактивними відходами».  У 2017 році одружився, у 2018 – народився син Максим.

24 лютого 2022 року приєднався до лав ТРО Чернігова. Під час служби навчався на оператора БПЛА, згодом став інструктором БПЛА. До останнього подиху воював за незалежність України та був впевнений в її перемогу.

Захищаючи державний суверенітет та територіальну  цілісність України, самовіддано виконуючи військовий  обов’язок  сержант Збройних сил України Валерій Листовничий загинув 9 липня  2024 року в Сумській області поблизу міста Ямпіль.  

Поховають Героя 13 липня у Чернігові. Прощання з Воїном відбудеться о 9:30 у Катерининській церкві.  

Низький уклін матері Світлана Михайлівна. Щирі співчуття рідним, близьким, друзям, колегам, побратимам.

Нехай світла пам’ять про Захисника буде сильнішою за смерть і назавжди залишиться у пам’яті  всіх, хто знав його, любив і шанував.

Вічна слава і пам'ять Герою.