Провели Форуми стейкхолдерів у Звягелі та Славутичі в рамках підготовки до проведення Громадських асамблей

  • 92

У заходах взяли участь активні громадяни, представники громадських організацій, бізнесу, студенти, пенсіонери, волонтери, військові тощо, які є стейкхолдерами (зацікавленими сторонами) Громадських асамблей. Головна мета – обрати теми для проведення ГА в громадах шляхом детального обговорення та відкритого голосування. Експерт проєкту Рада Європи: громадська участь фасилітував роботу стейкхолдерів.

За результатами обговорень та голосування було обрано такі теми:

Славутич: Як можемо вдосконалити систему поводження з побутовими відходами в громаді?

Звягель: Створення урбаністичних просторів як громадських локацій соціальної взаємодії та відновлення.

Учасники та учасниці також запропонували експертів із цих тем, які мають взяти участь у Громадських асамблеях, а також потенційних додаткових стейкхолдерів.

Нагадаємо, проєкт Рада Європи: громадська участь надає комплексну експертно-методологічну підтримку у впровадженні механізму Громадських асамблей Звягельській та Славутицькій територіальним громадам, про що у березні цього року було підписано Меморандуми зі  Звягельською та Славутицької міськими радами.

Громадські асамблеї як інноваційний інструмент деліберативної демократії імплементуються в Україні вперше. Активна фаза (власне самі Громадські асамблеї в Звягелі та Славутичі) проходитиме у жовтні-листопаді 2024 року.

Раніше було відібрано координаторів Громадських асамблей. Проведено тренінги для координаторів, а також для представників міських рад.