Новини Громадської асамблеї

  • 128

Фото без опису🔹️Нарада координаторів

В Офісі підтримки громадських ініціатив відбулася нарада координаторів проєкту Ради Європи. Обговорили організаційні питання, пов'язані з проведенням Громадської асамблеї у Славутицькій громаді, яка запланована на жовтень-листопад цього року. Детально розглянуто особливості промоційної кампанії та інші питання.

🔹️Відбір кандидатів

Нагадаємо, що триває відбір фасилітаторів та фасилітаторок для Громадських асамблей у Славутицькій та Звягільській громадах. Для них буде проведено підготовчий тренінг під керівництвом міжнародної експертки. З 1 вересня по 10 листопада 2024 року, відібрані кандидати залучатимуться до проєкту та будуть проводити фасилітування Громадських асамблей протягом шести днів (три вихідні дні у жовтні та листопаді).

Заявки приймаються до 5 серпня 2024 року (23:59).

Детальна інформація про відбір доступна за посиланням.

Запрошуємо всіх охочих надсилати свої заявки для впровадження Громадських асамблей в Україні.

🔹️Інформація про ГА

Більше інформації про Громадські асамблеї можна дізнатися на сайті Славутицької міської громади.

Громадські Асамблеї як інструмент деліберативної демократії впроваджуються за ініціативи та експертно-технічної підтримки проєкту Ради Європи «Зміцнення стійкості демократичних процесів через громадську участь під час війни та в післявоєнний період» у співпраці зі Славутицькою міською радою, про що було підписано Меморандум у березні 2024 року.

Проєкт Ради Європи націлений, серед іншого, допомогти пілотним громадам запровадити ефективні та регулярні практики залучення громадськості до управління та розвитку громади, процедур участі, а також сприяти розвитку громадянського суспільства на місцевому рівні. Проєкт впроваджується Офісом Ради Європи в Україні в рамках ухваленого Плану дій для України «Стійкість, відновлення і відбудова» на 2023-2026 рр.