Хто увійшов до складу наглядового комітету Громадської асамблеї (ГА) у Славутичі?

  • 116

Фото без описуТриває реалізація проєкту Ради Європи – Громадські асамблеї, який має за мету відновити довіру громадян до демократії, залучивши до діалогу та співпраці мешканців між собою та з представниками влади, тими, хто приймає важливі рішення для міста.

👥5 липня в Офісі підтримки громадських ініціатив відбувся форум зацікавлених сторін ГА, де було обрано ключову тему для обговорення — «Як можемо вдосконалити систему поводження з побутовими відходами в громаді?». Саме над цим питанням будуть працювати члени Громадської Асамблеї восени цього року.

Окрім членів Громадської асамблеї, у роботі візьмуть участь фахівці з визначеного питання, експерти, фасилітатори, стейкхолдери (зацікавлені сторони) та члени наглядового комітету.

До участі у роботі Громадської асамблеї у Славутичі вже визначено склад наглядового комітету, до якого увійшли:

  • Алла Ігнатова;
  • Володимир Удовиченко;
  • Олександр Анісімов;
  • Ніна Баришевська;
  • Валерій Сулімов;
  • Юрій Єгоренко;
  • Любов Піскунова;
  • Володимир Медвідь;
  • Олена Суганяка.

Роль наглядового комітету полягає в забезпеченні неупередженості, незалежності та цілісності процесу Громадської асамблеї.

За умовами проєкту, вони застерігають від будь-якого виду неправомірного впливу або упередженості, надають поради координаторам та міській раді протягом усього процесу ГА.

Члени наглядового комітету є поважними членами громади, яким довіряють мешканці міста. Вони можуть бути науковцями, представниками громадських організацій та приватного сектору, представниками церкви тощо. Членів наглядового комітету запрошують представники влади.

Наглядовий комітет проводить регулярні зустрічі перед важливими етапами процесу ГА, на яких координатори розповідають їм про кожен важливий крок процесу.

Громадська асамблея у Славутичі відбудеться у жовтні-листопаді цього року. Попередньо славутичанам будуть надіслані запрошення до участі у Громадській асамблеї.

Після заповнення анкет, шляхом випадкового відбору буде обрано склад Громадської асамблеї (40 осіб), яка буде працювати над визначеним питанням. Потому відбудеться голосування.

Прийняті рішення і рекомендації щодо обговореного питання — «Як можемо вдосконалити систему поводження з побутовими відходами в громаді?» будуть надані міській владі Славутича.

#Славутич_громадська_асамблея

#Slavutych_citizens_assemblies

#Citizens_assemblies_UA

Джерело: Офіс підтримки громадських ініціатив м.Славутич