Команда зі Славутича навчається у Школі універсального дизайну від ПРООН

  • 34

Фото без описуУ Школі універсального дизайну учасники та учасниці навчатимуться як зробити громадські простори України більш доступними, зокрема для людей з інвалідністю, що стане важливим елементом інклюзивного відновлення України після війни.

У межах навчання, 70 відібраних учасників — архітектори, дизайнери, інженери та міські планувальники — працюватимуть над реальними проєктами у 13 містах України, серед яких Київ, Львів, Полтава, Славутич та інші️.

Команда зі Славутича вже почала роботу над проєктом із розробки рішень для забезпечення доступності будівлі Кіно-концертного комплексу.

Програма Школи містить майстер-класи, лекції та практичні заняття, де учасники дізнаються про сучасні міжнародні стандарти доступності та універсального дизайну. Кожна група матиме свого ментора, який допомагатиме їм реалізовувати проєкти з урахуванням потреб людей з різними можливостями.

Ця ініціатива є важливим кроком до створення безбар’єрного середовища в Україні та сприятиме тому, щоб майбутня відбудова країни була інклюзивною для всіх.

Школа Універсального Дизайну організована в межах проєкту ПРООН «Протимінна діяльність в Україні» за фінансової підтримки уряду Швеції.