Пам'яті Андрія Булочнікова

  • 24

Фото без описуСумна й нестерпно болюча звістка сколихнула нашу громаду. На щиті з російсько-української війни повертається 31-річний захисник Андрій Булочніков.

Андрій народився 25 жовтня 1993 року в Славутичі. Навчався у школі №3, а в 2010 році закінчив Славутицький ліцей. Був неодноразовим призером Всеукраїнських учнівських олімпіад з географії, хімії та математики. Чотири роки поспіль отримував стипендію міського голови та був нагороджений особливою міською відзнакою «Гордість і надія Славутича». Після завершення ліцею на бюджетній основі навчався на хімічному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Пройшовши навчання на військовій кафедрі, служив за призовом осіб офіцерського складу.
Наука була для Андрія справжньою пристрастю. Він любив читати, писав наукові праці з хімії, старанно працював у відділі контролю якості хімічних сполук ТОВ «НВП «ЄНАМІН».

Широкомасштабна війна різко обірвала мирне життя українців. Вірний офіцерській честі, Андрій Булочніков 13 вересня  2022 року  прибув до Славутицького військкомату й став на захист України.

13 жовтня 2024 року у Роменському районі Сумської області старший лейтенант Сіверської першої танкової бригади Андрій Булочніков загинув, виконуючи свій військовий обов’язок.

У пам'яті вчителів він залишиться відповідальним, дисциплінованим, старанним і талановитим учнем, інтелігентною й всебічно розвиненою особистістю з глибокими знаннями з усіх предметів.

Одногрупники згадують його як стриману, врівноважену та розсудливу людину, впевнену у своїх силах, наполегливу та з почуттям власної гідності. Світлий, щирий, добрий і надійний товариш, користувався повагою серед побратимів і друзів, справжнім авторитетом для них.

Рідна сім'я для Андрія завжди була найважливішою.

Про таких, як Андрій, кажуть – це цвіт нації.

Висловлюємо співчуття рідним, вчителям, побратимам, всім, хто знав Андрія. Доземний уклін його матері Тетяні Миколаївні, та батькові Сергію Євгеновичу.
Світла й вічна пам'ять Герою.

Поховають Андрія Булочнікова 17 жовтня у Ніжинському районі, станція Дослідна.