Долучайтеся до Гвардії наступу

Долучайтеся до Гвардії наступу

  • Переглядів: 362

Формування бригад «Гвардія наступу» в Київській області  Міністерство внутрішніх справ України оголосило про формування кількох додаткових бригад Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. Вони мають зміцнити наші сили під час майбутнього наступу.     Детальніше на сайті «Гвардія Наступу»: http://storm.mvs.gov.ua/     Вступайте до лав вмотивованих і сильних! Час повертати своє!    #ГвардіяНаступу

Укренерго: Як визначаються ліміти для різних областей

Укренерго: Як визначаються ліміти для різних областей

  • Переглядів: 140

Як визначаються ліміти для різних областей? До “Укренерго” за останні кілька тижнів надійшли десятки звернень з вимогою пояснити як визначаються об’єми електроенергії та ліміти, які отримує кожна область. Звертаються до нас через те, що наші колеги з обленерго почали спрощено повідомляти, ніби НЕК “Укренерго” самостійно відповідає за визначення обмежень для кожної області.    Пояснюємо як це працює. Оскільки через серйозні пошкодження енергосистеми ракетними і дроновими атаками росіян електроенергії не вистачає, “Укренерго” як оператор системи  розраховує доступні ліміти. При цьому враховується, скільки блоків електростанцій можуть виробляти електроенергію (нагадаємо, що всі великі ТЕС, ТЕЦ і ГЕС України зазнали пошкоджень), стан мережі, попередній рівень споживання в цей період і низка інших параметрів.   Які принципи визначення лімітів?   Нагадаємо головний принцип існування енергомережі: скільки електроенергії вироблено, стільки ж має бути в цей момент спожито. Дисбаланс у кілька відсотків призводить до аварій в системі.   Дозвольте далі дуже спрощено пояснити на прикладі величезного пирога.  Уявіть компанію дорослих, яка постійно замовляла на обід пиріг. Умова була - кожен свій шматок зʼїдає без залишку. Всі завжди були ситі. І довгий час ситуація виглядала так: Василь (40 років, зріст 190 см, вага 100 кг, заробляє фізичною працею) - замовляв шматок, що складав 40% пирога; Марія (20 років, зріст 170см, вага 65 кг) - замовляла 20% пирога; Михайло і Тетяна - традиційно зʼїдали по 15%; І найменший учасник обіду – Андрій – завжди був задоволеним шматком в 10%.   Зазвичай господиня випікала для них пиріг вагою 1 кг. Але обставини змінилися і продуктів стало вистачати лише на 0,5 кг. Тож шматки усіх гостей зменшаться на 50% від замовлених, хоча у їх долі від цілого пирога це будуть все ті ж 40%, 20%,15% і 10%.    Василь з нашого прикладу - це низка регіонів, де багато важливих промислових підприємств та більша густота населення (живе більше людей), відповідно, там обсяг споживання буде більшим.  

У БОРОДЯНЦІ З’ЯВИТЬСЯ МУРАЛ «ОБЛАСТЬ ГЕРОЇВ»

У БОРОДЯНЦІ З’ЯВИТЬСЯ МУРАЛ «ОБЛАСТЬ ГЕРОЇВ»

  • Переглядів: 97

У смт Бородянка Бучанського району створять мурал «Область Героїв». Він з’явиться на будинку по вулиці Центральній. Мурал зобразить блогерка і художниця Софія Морозюк. 

Про ситуацію в енергетиці

Про ситуацію в енергетиці

  • Переглядів: 220

Споживання електроенергії більше, ніж у неділю, що пов'язано з початком робочого тижня, а також поступовим зниженням температури по всій Україні. У зв’язку з цим зріс дефіцит потужності.

НА КИЇВЩИНІ ПРАЦЮЄ 421 ПУНКТ НЕЗЛАМНОСТІ

НА КИЇВЩИНІ ПРАЦЮЄ 421 ПУНКТ НЕЗЛАМНОСТІ

  • Переглядів: 99

У Київській області триває розгортання Пунктів Незламності, де місцеві жителі можуть отримати необхідну допомогу. Зокрема мова йде про доступ до електроенергії, тепла й Інтернету при зниженні температури, відключеннях світла та екстрених ситуаціях. 

ОЛЕКСІЙ КУЛЕБА: ВАЖЛИВО, ЩОБ ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ ПРАЦЮВАЛИ ЦІЛОДОБОВО ТА МАЛИ МАКСИМАЛЬНЕ ОСНАЩЕННЯ

ОЛЕКСІЙ КУЛЕБА: ВАЖЛИВО, ЩОБ ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ ПРАЦЮВАЛИ ЦІЛОДОБОВО ТА МАЛИ МАКСИМАЛЬНЕ ОСНАЩЕННЯ

  • Переглядів: 88

Голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба відвідав Пункти Незламності на Київщині та перевірив, як вони працюють. Наразі в області облаштовано понад 400 Пунктів Незламності. 

КИЇВЩИНА ОТРИМАЛА 198 ГЕНЕРАТОРІВ ВІД ОБ’ЄДНАНИХ АРАБСЬКИХ ЕМІРАТІВ

КИЇВЩИНА ОТРИМАЛА 198 ГЕНЕРАТОРІВ ВІД ОБ’ЄДНАНИХ АРАБСЬКИХ ЕМІРАТІВ

  • Переглядів: 94

Київська область минулого тижня отримала партію генераторів, що передало керівництво Об’єднаних Арабських Еміратів. 198 приладів для живлення розподілені пристоличному регіону в межах програми Фонду державного майна України та державних інституцій «Утеплюємо країну». Потужність наданого обладнання – від 3 до 6,5 кіловат.

ПРОТЯГОМ 2022 РОКУ НА КИЇВЩИНІ ВІДНОВИЛИ 78 ОБ’ЄКТІВ ОХОРОНИ ЗДОРОВ‘Я, ПОШКОДЖЕНИХ ЧЕРЕЗ ВІЙНУ

ПРОТЯГОМ 2022 РОКУ НА КИЇВЩИНІ ВІДНОВИЛИ 78 ОБ’ЄКТІВ ОХОРОНИ ЗДОРОВ‘Я, ПОШКОДЖЕНИХ ЧЕРЕЗ ВІЙНУ

  • Переглядів: 107

Відразу після закінчення бойових дій в Київській області активно розпочали відновлення пошкоджених закладів охорони здоров’я та їхнього матеріально-технічного оснащення. У 2022 році вдалося відремонтувати 78 таких об’єктів. Про це розповів під час підбиття підсумків 2022 року голова Київської ОВА Олексій Кулеба.

Гід державних послуг. Банер